VOW 75 jaarFestiviteitenOrganisatie

Jubileum

VOW 75 jaar

Met het jubileum in het vooruitzicht is deze websitepagina in het leven geroepen. In de aanloop naar het feestweekend zullen hier de activiteiten, leuke verhalen, interessante feiten rondom het 75-jarig bestaan en meer informatie over de historie van de club worden gepubliceerd. De pagina wordt regelmatig geüpdatet. Begin dit jaar is het jubileumlogo al aangekondigd dat we gedurende dit gehele seizoen gebruiken. 

Clubhistorie

Bijna 75 jaar geleden werd in Veghel, Voetbal Vereniging Oranje Wit opgericht. Na een aantal omzwervingen belandde de vereniging uiteindelijk in Zijtaart op Sportpark de Vonders, waar door de leden stukje bij beetje een prachtige en moderne accommodatie is neergezet.

50 jaar damesvoetbal

Naast dat we 75 jaar bestaan in 2022, vieren we nog een jubileum binnen de vereniging. In mei 1972 werd er vanuit de vrouwenbeweging N.K.V. (Nationale Katholieke Vakverbond) gevraagd om een damesteam te starten bij VOW. Hier ging zij mee akkoord en vieren we ook dat het vrouwenvoetbal al50 jaar binnen de VOW-familie een belangrijk onderdeel is. Dit gaan we natuurlijk tijdens het jubileumweekend zeker niet onopgemerkt voorbij latengaan.

Festiviteiten


Gedurende het Jubileumweekend dat plaatsvindt van 25 t/m 29 mei 2022 worden er verschillende festiviteiten georganiseerd. Het programma van het jubileumweekend is zo goed als rond, maar we geven nog niet alles prijs. Duidelijk is wel  dat er een programma is voor elke groep die we binnen onze vereniging kennen. Natuurlijk de jeugd, heren en dames en veteranen en veterinnen, maar ook de vrijwilligers, supporters en zeker ook de oud-leden. Daarnaast zijn de meeste activiteiten ook open voor belangstellenden uit Zijtaart en Veghel. Hieronder vindt u het voorlopige programma.

Woensdag 25 mei 2022

Middagprogramma
Receptie

Avondprogramma
Aansluitend op de receptie komt de reünie-avond.

Donderdag 26 mei 2022

Middagprogramma
Jubileumwedstrijden

Avondprogramma
Feestavond

Vrijdag 27 mei 2022

Middagprogramma
Jeugdactiviteiten

Avondprogramma
Jeugd-feestavond

Zaterdag 28 mei 2022

Middagprogramma
Seniorenactiviteit

Avondprogramma
Feestavond

Zondag 29 mei 2022

Middagprogramma
Brabantse middag

Avondprogramma
Eindsignaal

Organisatie

Het 75-jarig jubileum moet een feest worden voor jong tot oud en voor alle betrokkenen binnen de voetbalclub. In 2020 is er een organisatie opgericht met vrijwilligers die bezig zijn met het uitwerken van allerlei initiatieven.

Jubileumcommissie

Om de festiviteiten rond het 75-jarig jubileum voor te bereiden is een enthousiaste jubileumcommissie aan de slag gegaan. Samen met een aantal subcommissies is er in de afgelopen maanden gewerkt aan het jubileumprogramma. Gedurende het seizoen zijn er diverse activiteiten die leiden naar de grootse viering in het Hemelvaartsweekend in mei 2022.

Even voorstellen...
De voorbereiding van het jubileum zijn in volle gang en bestaan uit uiteenlopende subcommissies. De komende tijd stellen we ze één voor één aan jullie voor. Nu is de beurt aan de Jubileumwedstrijd commissie. Zij stellen zich graag aan je voor:
-
Jubileumcommissie
-
PR en Communicatie
-
Feestavond
-
Jeugdactiviteiten
- Seniorenactiviteiten

-
Teamactiviteiten
-
Mascotte
- Reünie en Ouderenmiddag

- Jubileumwedstrijd

Jubileumboek

In het jubileumboek wordt de historische clubgeschiedenis van VOW in woord en beeld samengebracht aan de hand van interviews, anekdotes, verhalen en foto’s. Complete dozen met oude krantenartikelen zijn onder het stof tevoorschijn gehaald en fotoarchieven worden doorgespit om alle de pareltjes te verzamelen. Er vinden momenteel een tal van interessante en waardevolle gesprekken plaats met markante clubhelden die groots aan bod zullen komen. Een musthave voor iedereen met een oranje-wit voetbalhart die geïnteresseerd is in het verleden, het heden en de toekomst van onze club. Hoe en wanneer het boek verkrijgbaar zal zijn, wordt later bekendgemaakt.