VOW 75 jaarFestiviteitenOrganisatie

Jubileum

VOW 75 jaar

Met het jubileum in het vooruitzicht is deze websitepagina in het leven geroepen. In de aanloop naar het feestweekend zullen hier de activiteiten, leuke verhalen, interessante feiten rondom het 75-jarig bestaan en meer informatie over de historie van de club worden gepubliceerd.

Clubhistorie

Bijna 75 jaar geleden werd in Veghel, Voetbal Vereniging Oranje Wit opgericht. Na een aantal omzwervingen belandde de vereniging uiteindelijk in Zijtaart op Sportpark de Vonders, waar door de leden stukje bij beetje een prachtige en moderne accommodatie is neergezet.

50 jaar damesvoetbal

Naast dat we 75 jaar bestaan in 2022, vieren we nog een jubileum binnen de vereniging. In mei 1972 werd er vanuit de vrouwenbeweging N.K.V. (Nationale Katholieke Vakverbond) gevraagd om een damesteam te starten bij VOW. Hier ging zij mee akkoord en vieren we ook dat het vrouwenvoetbal al50 jaar binnen de VOW-familie een belangrijk onderdeel is. Dit gaan we natuurlijk tijdens het jubileumweekend zeker niet onopgemerkt voorbij latengaan.

Festiviteiten

De agenda tijdens het Jubileumweekend op 25 t/m 29 mei 2022 is overvol. Van jong tot oud en van spelend tot rustend lid, voor iedereen met een oranje-wit hart is wel iets georganiseerd. Lees snel verder om te zien welke festiviteiten er georganiseerd zijn…

Woensdag 25 mei 2022

Receptie

V.O.W. Zijtaart bestaat 75 jaar! Alle reden dus voor een feest. We starten onze jubileumfestiviteiten op woensdag 25 mei met een feestelijke receptie. Wij nodigen je hiervoor van harte uit om samen met ons het glas te heffen op de afgelopen 75 jaar en de jaren die nog gaan komen.

Wij hopen je op de receptie te mogen ontmoeten om samen met ons het jubileumfeest te openen. 

Namens het bestuur van VOW

Reünie

De receptie zal rond 20.00 uur overgaan in een reünie waarbij herinneringen opgehaald kunnen worden en de voetjes van de vloer kunnen. In het bijzonder wordt deze avond de vrouwenafdeling in het zonnetje gezet. Zij vieren het heugelijke feit dat ze 50 jaar geleden officieel zijn opgericht. Natuurlijk is er muziek met een dj en een live optreden van Red Cars. 

Iedereen is welkom van leden tot oud-leden, familieleden en iedereen die in het verleden bij VOW en Soffelt betrokken is geweest! Zegt het voort en hou je agenda vrij op woensdagavond 25 mei 2022 voor deze unieke reünie! 

Namens het bestuur van VOW

Donderdag 26 mei 2022

Jubileumwedstrijd VOW Vrouwen – VOW Old-star Vrouwen

Vanwege het 50-jarig bestaan van onze vrouwenafdeling speelt om 13.00 uur onze vrouwenselectie tegen een old-star damesteam met speelsters die de afgelopen 50 jaar bij VOW hebben gevoetbald. Kom onze dames supporteren langs de kant!

Jubileumwedstrijd VOW – FC De Rebellen

In het kader van het 75-jarig jubileum speelt VOW tegen FC de Rebellen. De aftrap is om 15.00 uur op Sportpark de Vonders. FC De Rebellen: een bonte verzameling van ex-profs die het spelletje nu net een beetje minder serieus nemen. Enkele in het oog springende namen zijn Andy van der Meyde en Glenn Helder en Wim Kieft.

Feestavond
Aansluitend aan de jubileumwedstrijd zal de feesttent geopend zijn om het feest voor te zetten met een dj.

Tickets voor de jubileumwedstrijd zijn verkrijgbaar in de kantine of via onderstaande button.

Vrijdag 27 mei 2022

Deze vrijdag staat volledig in het teken van onze jeugd. Er zijn verschillende activiteiten georganiseerd.

Vanaf O13 t/m O17

15.00u tot 17.00u Voetbalzeskamp
20.30u tot 23.00u 75th Anniversary Party

Aanmelden via jeugdvow75@hotmail.com.

Bij aanmelding graag doorgeven: naam, team en bij welk onderdeel ben je aanwezig? 75th Anniversary Party/zeskamp/beide. Je mag 1 introducé meenemen. Graag ook de gegevens van de introducé vermelden.

Zaterdag 28 mei 2022

Seniorenactiviteit
Zaterdag staat in het teken van onze senioren en O19. In de middag wordt er een mix voetbaltoernooi georganiseerd. Meer info volgt later.

Feestavond

Zaterdagavond barst het feest los in Zijtaart! VOW pakt groots uit met een feestavond voor iedereen (18+) met artiesten REPOP, ALTIJD LARSTIG & ROB GASD'ROP en THE ALLSTARZ. Samen gaan we er een knalfeest van maken om nooit te vergeten!  

Info: 
- Geen 18, is geen entree
- Er is voldoende parkeergelegenheid
- Garderobe is aanwezig

Tickets voor de feestavond zijn verkrijgbaar in de kantine of via onderstaande button.

Zondag 29 mei 2022

Ouderenmiddag

Tijdens ons 75-jarig jubileum weekend willen we ook de “oudere” generatie laten genieten van ons jubileumfeest. Graag nodigen wij je uit voor een gezellige middag op zondag 29 mei 2022. Deze middag start om 14.00 en zal duren tot 17.00 uur.

We willen jullie graag een muzikale middag aanbieden, onder het genot van een lekkere lunch. Neem gezellig je partner of een kennis mee en kom naar de feesttent op Sportpark De Vonders. VOW vindt het belangrijk dat jullie elkaar weer gaan ontmoeten, na de corona periode. Daarom is iedereen van deze generatie van harte welkom!

We hopen er met jullie een gezellige middag van te maken. Kaarten zijn vanaf 25 april te koop in onze kantine bij VOW of in ’t Dorpshuis te Zijtaart. Kosten hiervoor zijn 5 euro p.p. inclusief lunch en twee consumpties.

Organisatie

Het 75-jarig jubileum moet een feest worden voor jong tot oud en voor alle betrokkenen binnen de voetbalclub. In 2020 is er een organisatie opgericht met vrijwilligers die bezig zijn met het uitwerken van allerlei initiatieven.

Jubileumcommissie

Om de festiviteiten rond het 75-jarig jubileum voor te bereiden is een enthousiaste jubileumcommissie aan de slag gegaan. Samen met een aantal subcommissies is er in de afgelopen maanden gewerkt aan het jubileumprogramma. Gedurende het seizoen zijn er diverse activiteiten die leiden naar de grootse viering in het Hemelvaartsweekend in mei 2022.

Even voorstellen...
De voorbereiding van het jubileum zijn in volle gang en bestaan uit uiteenlopende subcommissies. De komende tijd stellen we ze één voor één aan jullie voor. Nu is de beurt aan de Jubileumwedstrijd commissie. Zij stellen zich graag aan je voor:
-
Jubileumcommissie
-
PR en Communicatie
-
Feestavond
-
Jeugdactiviteiten
- Seniorenactiviteiten

-
Teamactiviteiten
-
Mascotte
- Reünie en Ouderenmiddag

- Jubileumwedstrijd

Jubileumboek

Met trots presenteren we het jubileumboek ter ere van het 75-jarige bestaan van onze vereniging. Het jubileumboek bestaat uit een mooie bundeling van historie, speciale gebeurtenissen en anekdotes. Er hebben een tal van interessante en waardevolle gesprekken plaatsgevonden met markante clubhelden. In combinatie met oude krantenartikelen en mooie foto's komt een prachtig historisch overzicht van 75 jaar VOW samen in een prettig leesbaar boek. Een musthave voor iedereen met een oranje-wit voetbalhart die geïnteresseerd is in het verleden en het heden van onze club.

Op = Op!
Het boek is voor €13,50 (kostprijs) te koop voor alle geïnteresseerden in VOW (dus voor zowel leden als niet-leden). Vanaf nu is het met harde kaft uitgevoerde boek in de kantine verkrijgbaar bij de bar.