AfgelastingenToernooienTechnisch BeleidsplanCalimiteitenplanSpelregels

VOW: Één in sport en sportiviteit

Afgelastingen

Afgelastingen Jeugdafdeling VOW

Wedstrijden:
Situatie 1: KNVB last centraal af

te zien op teletekstpagina 603 van NED 1, 2 of 3. VOW speelt in district ZUID II, categorie B. Alle bekerwedstrijden zijn categorie A en dit is onafhankelijk van welk district men speelt.

Alles is afgelast; geen verdere vermelding bij VOW.

Bij tijdig collectieve afgelasting is er voor de 7- tallen 07 t/m 011 eventueel  een programma in de gymzaal te Zijtaart. Dit geldt alleen vanaf begin januari tot aan de carnaval. Zij ontvangen hier van André van Zutphen dan informatie over.


Situatie 2: KNVB last NIET centraal af

Thuiswedstrijden
Voor thuiswedstrijden keurt de consul van VOW het veld. De consul brengt bij een afgelasting voor de 013, 011, 09 en 07 André van Zutphen op de hoogte, bij afgelasting voor 019, 017 en 015 wordt Petra van Gorkum op de hoogte gebracht. Zij communiceren dit met de leiders, scheidsrechters en tegenstander. De leiders dienen zelf de afgelasting door te geven aan de spelers, speelsters en ouders bijvoorbeeld door middel van Whatsapp groep en/of e-mail .

Uitwedstrijden
Het wedstrijdsecretariaat (André van Zutphen of Petra van Gorkum) ontvangt melding van afgelasting van uitwedstrijden. Zij communiceert dit met de leiders en scheidsrechters. De leiders dienen zelf de afgelasting door te geven aan de spelers, speelsters en ouders.

KIJK BIJ TWIJFEL IN DE APP: VOETBAL.NL OF OP TELETEKSTPAGINA PAGINA 603 VAN NED 1, 2 OF 3 of op de website van VOW.

Toernooien

Waar plezier, prestatie en sportiviteit samengaan
Bij VOW zijn toernooien een vast onderdeel van het voetbalseizoen. Toernooien zorgen voor plezier, prestaties, verbroedering en naamsbekendheid en zijn daarom belangrijk voor onze vereniging.

De toernooicommissie van VOW bestaat uit een aantal enthousiaste vrijwilligers die, in samenwerking met andere commissies, elk seizoen een aantal toernooien realiseren in zowel de zomer- als in de winterperiode.

Zomerperiode: Voor de jeugd is er bij VOW niet alleen de gebruikelijke competitie waar de jongens en meiden lekker kunnen voetballen. Aan het eind van het seizoen wordt er dan ook voor elk team een (thuis-) toernooi georganiseerd. Doelstelling is teams van gelijkwaardige niveau deel te laten nemen, zodat er sportieve en spannende wedstrijden ontstaan. De toernooien zijn juist datgene dat het nog leuker maakt om bij VOW te voetballen!

Ook streeft de commissie ernaar om ieder jeugdteam deel te laten nemen aan een toernooi, georganiseerd buiten onze vereniging.

Een onderling senioren toernooi is een onderdeel van seizoensafsluiting. Hierbij worden alle senioren teams (zowel dames als heren) door elkaar gehusseld. Dit is een mooie manier om binnen VOW met elkaar een lekker potje te voetballen, ongeacht indivuele (voetbal-)kwaliteiten. Uiteraard eindigt de afsluiting in de kantine.

Winterperiode: In de winterperiode wordt traditiegetrouw ons ‘Kerst zaalvoetbal toernooi’ georganiseerd, in één van de sporthallen in Meierijstad. Naar leeftijdsklasse, spelen alle jeugdteams onderling gemixt een zaalvoetbaltoernooi. In de avonduren spelen de senioren ook een onderling toernooi.

De Commissie:
De toernooicommissie bestaat uit de volgende leden:
Erick van Zutphen
Patrick van Asseldonk
Dorus Dortmans
Jorg Gibbels
Jeroen Schepers

Contact:
Voor informatie over de toernooien die VOW organiseert of voor uitnodigingen voor teams van VOW om aan een toernooi deel te nemen, kunt u het volgende e-mailadres gebruiken:
Jeugdtoernooien: jeugdtoernooien@vow.nl
Seniorentoernooien: seniorentoernooien@vow.nl

Toernooi datums 2023-2024:
Jeugdtoernooien
Zaterdag 1  juni 2024
- MO13 (elftal) - JO14 | 11.00 – 15.00 uur
- MO15 - JO17 | 15.30 – 19.00 uur

Zaterdag 8 juni 2024
JO7 - JO8 - JO9 | 9.30 – 13.00 uur

Zaterdag 15 juni 2024
- JO11 - MO11 | 10.30 – 14.00 uur
- JO19 en MO20 | 15.30 – 19.00 uur

Technisch Beleidsplan

"VOW streeft naar plezier in voetbal voor alle leden" . Dat is de kern van het geactualiseerde Technisch beleidsplan VOW. Om dit doel te bereiken zijn in het beleidsplan o.a. de doelstellingen en kenmerken voor de verschillende leeftijdsgroepen opgenomen. Daarnaast wordt ingegaan op de organisatiestructuur van de vereniging en de rand voorwaardelijke zaken die het voetbal in een prettige en veilige omgeving mogelijk maken. Ook is aandacht geschonken aan de wijze waarop teams worden ingedeeld en de verschillende rollen en taken die bij een team en vereniging horen. Het Technisch beleidsplan is geschreven voor de periode 2023 - 2028. De volledige versie is op te vragen via tc@vow.nl. Een beknopte samenvatting van het plan is hier te vinden.

Calimiteitenplan

Klik hier voor het openen van het calamiteitenplan van VOW.

Spelregels

Op de volgende site vind je de spelregels van het voetbal in heldere taal. Je vindt er uitleg over de twintig belangrijkste spelsituaties. Je kunt er oefentoetsen maken zoveel als je wilt. Je ziet veel herkenbare voorbeelden die de regels verduidelijken.
zie voetbalmasterz.nl

Wedstrijdprogramma

Evenementenkalender

Jun 15, 2024
Jeugdtoernooi JO19 - MO20
15
Jun
Jun 15, 2024
Jeugdtoernooi JO11 - MO11
15
Jun
Jun 8, 2024
Jeugdtoernooi JO7 - JO8 - JO9
8
Jun