Seizoensafsluiting senioren 2023-2024

June 17, 2024

Vrijdag 14 juni was de senioren seizoensafsluiting bij VOW met als thema Hawaii Party. Er konden heerlijke cocktails bestel worden in de Tiki Bar. Voorafgaand aan de feestavond was het jaarlijkse seniorentoernooi waar 6 gemengde teams het tegen elkaar opnamen. Tijdens de avond zijn Sportman, Sportvrouw, Team en Vrijwilligers van het jaar bekend gemaakt.

Sportvrouw: Sally van Dam

Sally is een rots in de branding als keepster bij vrouwen 1. Ze voorkomt vele doelpunten door ongelofelijke reddingen, ofwel een goeie sluitpost. ‘Als team kenden we dit seizoen veel tegenslagen, we hebben weinig punten gepakt. Maar Sally wist ons van de échte ondergang te redden. Vele reddingen hebben vele doelpunten weten te voorkomen’. Een goede sluitpost ben je niet zomaar...Door haar inspanningen bij de keeperstraining kwam ze in de wedstrijden helemaal tot haar recht met geweldige reddingen. Sally is er altijd, zelfs als rust misschien een beter idee is. ‘Sally is er áltijd, slecht weer, goed weer. Super fit, of met afgescheurde enkelbanden. Dat houdt Sally niet tegen. Op Sally kunnen je bouwen’.

Een goede sluitpost observeert ook actief tijdens de trainingen en wedstrijden. Ze verzamelt allemaal informatie en deze gebruikt ze voor in en rondom de wedstrijden. Sally is scherp en actief aan het coachen tijdens de wedstrijden. Haar teamgenoten benoemen dat ze in de kleedkamer ook wel eens flink tekeer kan gaan, maar dat dit terecht en nodig is. Want, zeggen ze: ‘Daar worden we allemaal fanatieker van’. Een mooi voorbeeld van fanatisme, wat ook hoort bij een goede sluitpost.

Sally is een actieve dame met een drukke baan in de zorg, die ook om scholing vraagt en ze is net verhuisd. Desondanks geeft ze ook keeperstrainingen aan talentvolle meiden. Het plezier staat voorop en dat hoor je terug van je pupillen want een van de keepsters omschrijft haar als: ‘Sally is een fijne trainster. Ze is lief. Ze verzint leuke oefeningen. De laatste training kregen we een lekkere traktatie. Ze staat altijd voor ons klaar en komt soms ook bij de wedstrijd kijken’.

Het lijstje met opsommingen waarom Sally sportvrouw van het jaar is, is nog niet klaar! Want naast al haar inzet bij vrouwen 1, ben je ook altijd bereid om in te vallen als keepster bij vrouwen 2 of in te vallen als speelster bij de veterinnen. En naast deze sportieve inzet gericht op voetbal en training toont ze ook haar inzet naast het veld, voor de sfeer en voor de hele vrouwenafdeling. Ze beheert het lief en leed potje en zorgt voor ondersteunende kaarten en mooie cadeautjes voor teamgenoten bij de passende gelegenheden.

Niks is te gek voor deze sluitpost. Kortom een verdiende sportvrouw van het jaar! Sally bedankt voor het afgelopen seizoen, dank voor al je inzet in en zeker ook buiten het veld. Nu genieten van deze prijs en daarna volop door naar het volgende seizoen, het team is ontzettend blij met jou!

Sportman: Wim van den Akker

De sportman van het seizoen is zoals ieder jaar een speler waar je op kunt bouwen. Een speler die zowel binnen als buiten het veld op een positieve manier aanwezig is. Een speler ook die zich voor meer dan 100% inzet. Die gezelligheid brengt en er niet vies van is om anderen vooruit te helpen. Een persoon met het hart op de goed plaats en liefde voor het spelletje. Dit jaar heeft de sportman van het jaar echter nog iets bijzonders. Het is namelijk een speler die......laten we zeggen, al wel een paar jaar hier bij VOW rondloopt. Hij heeft in verschillende teams gespeeld van het 1e tot en met het laagste team. Zowel op de zaterdag als op de zondag. Eigenlijk kunnen we dit jaar niet eens echt spreken van een “sportman van het jaar”. Deze titel doet namelijk maar voor een klein deel recht aan wat deze speler heeft gepresteerd. En nee, het is niet meer de jongste speler. Het gerucht gaat zelfs dat hij bewust een jaar langer door wilde voetballen om zijn kantine-maat van de donderdag te verslaan in de strijd om wie het langste door heeft gevoetbald. Sportman van het jaar is eigenlijk een oeuvreprijs en gaat naar Wim van den Akker.

Wim is 68 jaar en mits niet geblesseerd nog wekelijks actief bij de 35+. We hebben uit betrouwbare bron vernomen dat hij zeker ook in zijn jongere jaren iemand was die altijd 150% gaf tijdens de wedstrijden en trainingen. De KNVB schijnt het dragen van scheenbeschermers dan ook mede vanwege jouw speelstijl verplicht te hebben gesteld. Je was en bent ook niet vies van een “kleine corrigerende maatregel”. Als een tegenstander liep te irriteren was hij binnen het team de aangewezen persoon om dat op te lossen. En zo kon het gebeuren dat er ooit iemand per ongeluk tegen zijn ellenboog aan liep. Maar na de wedstrijd of training werd alles met een glimlach en een grapje opgelost en was alles weer snel vergeven en vergeten.

Je wist van jezelf, en dat sprak je ook uit, dat je niet de beste voetballer was. Maar hard werken kon hij wel. En ballen afpakken en liefst zo snel mogelijk weer inleveren. In de tijd bij het eerste was hij als rechtsback een betrouwbare sluitpost. Spelers die doorkwamen konden immers nog altijd met een sliding worden gestopt. Dit leverde hem de bijnaam “de knipper” op. Maar ook buiten het veld was en is hij een fijn persoon. Een gangmaker tijdens teamuitjes, gezellig in de kleedkamer en tijdens de derde helft, of gewoon rustig hier op de hoek van de bar met het vaste clubje een pilsje pakken. En nootjes gooien, want ook dat kon hij niet laten.

Beste Wim, de verhalen over jou en wat jij hier bij VOW allemaal hebt meegemaakt zijn kleurrijk en talrijk. Een voorbeeld voor velen. Ondanks dat je hebt aangegeven na 40 jaar voetballen bij VOW te stoppen hopen we je nog regelmatig hier op het sportpark te zien. Wim proficiat met deze titel, je hebt hem dubbel en dwars verdiend.

Team van het jaar: VOW Heren 1

De verkiezing van team van het jaar is ieder jaar weer een lastige. Elk team doet zijn best om er een mooi, sportief en goed seizoen van te maken. Het zijn de spelers en begeleiding die een team kleur geven. Het ene team wordt kampioen en het andere team eindigt juist onderaan. Maar het gaat niet alleen om de sportieve prestaties. Zoals jullie allemaal weten hebben we dit jaar niet het makkelijkste seizoen gehad. Bij verschillende teams hadden we te maken met een krappe bezetting door blessures of stoppers tijdens het seizoen.

Helaas hebben we, ondanks dat veel spelers andere teams vooruit hebben geholpen, begin dit jaar de keuze moeten maken om heren 5 terug te trekken uit de competitie. Een lastig besluit, maar uiteindelijk onvermijdelijk. De vele afgelastingen, verschoven wedstrijden en de enorme druk op het competitieprogramma hielpen hier ook niet echt bij.

Het positieve is dat we ook gestart zijn met een nieuw team. Met een groep van 16 enthousiaste vrouwen is een 18+ team ingeschreven voor de vrijdagavond competitie. Ze hebben nog een paar mooie wedstrijden kunnen spelen en gaan volgend jaar bijna allemaal door. Samen met de Vrouwen, Verterinnen en de MO20 is er zelfs getraind op de donderdag. Alles bij elkaar een grote gemêleerd groep die er hopelijk toe bijdraagt dat we ook in de toekomst onze vrouwenafdeling overeind kunnen houden. Het vinden van een vervanger voor Marc van Mierlo, die om gezondheidsredenen een stapje terug moet doen, heeft nu de hoogste prioriteit.

Maar goed ondanks dit gaat de titel “team van het jaar” dit jaar niet naar een vrouwenteam. Maar naar wie dan wel? De titel gaat naar een team dat dit jaar niet eens zo’n opvallende rol heeft gespeeld. Ze hebben misschien zelfs wel wat in de luwte gespeeld. Een team waar een positieve sfeer hangt, zowel op als buiten het veld. Sfeermakers zijn het ook. Een team dat stiekem ook flink is gewijzigd afgelopen jaar. Routiniers die zijn vertrokken en nieuwe aanwas die moeiteloos is ingestroomd. Een team dat onder de vertrouwde leider en vlagger, maar met een nieuwe trainer, klassebehoud heeft afgedwongen. En dat zonder nacompetitie. Maar het is ook een team dat fris voetbal heeft laten zien, veel minder kaarten heeft gepakt dan vorig jaar en last but not least ook het plezier bij de trouwe supporters weer heeft laten groeien. Team van het jaar 2023-2024 is Heren 1.

Vrijwilliger van het jaar: Leiders lagere elftallen

De vrijwilligers van dit jaar hebben zich het hele seizoen (en de meeste al vele jaren) super ingezet. Dat was zeker niet altijd de makkelijkste taak. Heel vaak waren ze tot op het laatste moment bezig met spelers te regelen om toch te kunnen voetballen. Om meer spelers beschikbaar te hebben zijn er vooraf veel wedstrijden verzet, hiervoor ook dank aan ons wedstrijdsecretariaat. Erg vervelend en ook zeker niet altijd motiverend. Ondanks dat bleven de schouders eronder gestoken worden. Er is regelmatig overleg geweest en steeds werd er besloten om er het beste van te maken. Helaas uiteindelijk alsnog moeten besluiten een team terug te trekken. De spelers werden verdeeld over de overgebleven teams en zonder te zeuren ging iedereen de laatste wedstrijden in. Hiervoor ook een compliment naar de spelers. Alsnog was er het veel geregel om voldoende spelers te hebben. De vrijwilligers van het jaar zijn: de leiders van de lagere elftallen! (Terry van Zutphen - H3, Paul van Donk - H4, Martijn van de Ven - H5 en Sebastiaan Peters - 35+) Hartstikke bedankt, we waarden jullie inzet enorm!

No items found.