Start Verenigingsscheidsrechter cursus

March 9, 2023

Op dinsdag 28 februari zijn onze jeugdleden Luc Brugmans, Sten Kemper en Stijn van Uden enthousiast begonnen aan de cursus Verenigingsscheidsrechter van de KNVB. Deze cursus omvat vier lesavonden (de laatste lesavond is op dinsdag 23 mei) onder leiding van docent Rob Heemskerk van de KNVB. Voetbalvereniging Rhode is bereid gevonden om ruimte beschikbaar te stellen voor deze vier lesavonden. Naast een lesruimte zullen de cursisten ook buiten op het veld te vinden zijn, zowel voor “veldverkenning” als voor het fluiten van oefenwedstrijdjes.

Het doel van de cursus is om de cursisten op te leiden tot verenigingsscheidsrechter. Dat houdt in dat ze na de cursus alle wedstrijden van de B-categorie zelfstandig moeten kunnen fluiten. Om dat doel te bereiken omvat de cursus zowel een theoretisch als een praktisch gedeelte. In het theoretisch gedeelte leren de cursisten de spelregels van het veldvoetbal.

In het praktisch gedeelte leren ze niet alleen de spelregels toe te passen, maar ervaren ze ook hoe het is om leiding te geven aan een dertigtal mannen of vrouwen die het heel af en toe moeilijk vinden om hun “emoties” in bedwang te houden. In totaal zullen de cursisten voor het praktijk gedeelte elk een viertal senioren wedstrijden fluiten onder begeleiding van een ervaren verenigingsscheidsrechter. Henk van Sleuwen en Tom Kemper hebben die rol van begeleider op zich genomen en Stijn had op zondag 5 maart al de primeur door een wedstrijd van VOW Heren 5 te fluiten. De komende tijd zullen de drie cursisten bij diverse senioren wedstrijd ingedeeld worden om hun wedstrijden voor de cursus te leiden.

Als VOW zijn we uiteraard enorm trots op dit drietal dat inmiddels al enkele jaren op zaterdag de jeugd wedstrijden fluit en nu bereid is om de volgende stap te zetten. Echter daarmee is het tekort aan scheidsrechters voor de zondag nog zeker niet opgelost, want deze drie jongens zullen zelf op de zondag als voetballer actief zijn.

Voor de zondag is VOW derhalve nog dringend op zoek naar personen die, mogelijk geïnspireerd door bovenstaand verhaal, bereid zijn om hun steentje aan de vereniging bij te dragen. Zodat het mogelijk blijft dat onze zes herenteams en drie vrouwenteams hun wedstrijden kunnen blijven voetballen, want helaas wordt het nog wel eens vergeten: zonder scheidsrechter geen voetbalwedstrijd.

Heb je interesse of wil je graag wat meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met John van Uden via 06-20091783 of arbitrage@vow.nl.

No items found.