Overlijdensbericht Jan van Boxtel

March 18, 2020

Afgelopen weekend bereikte ons het trieste bericht dat Jan van Boxtel op 95-jarige leeftijd is overleden. Jan was het oudst, nog levende,lid van onze vereniging en heeft aan de wieg gestaan van de oprichting van VOWin mei 1947. Voor zijn verdiensten is hij benoemd tot erelid van VOW.

 

Er was toen weliswaar een voetbalvereniging opgericht maar dat was wel het simpelste, een veld, materialen en overige zaken moesten geregeld worden. Het veld is eigenhandig opgeknapt door het vullen van kuilen, heggen verwijderen engraszoden leggen, dat gebeurde bij Café Van de Ven, op de plaats waar nu ongeveer de Sligro staat, hier heeft men 4 jaar gespeeld. Door het enthousiasme van deze groep vrijwilligers, waaronder Jan, is VOW in de bijna 75 jaar van haar bestaan gegroeid tot wat het nu is. Dat het niet altijd eenvoudig is geweest staat buiten kijf, zowel sportief als organisatorisch heeft men menige hobbel moeten slechten. Een andere betekenis van de letters VOW Vriendschap, Offerbereidheid en Wilskracht uitgesproken door een van de eerste voorzitters, Gerard van Rijt, is zeker op de pioniers van toen van toepassing. Gebruikelijk was dat ook toen mensen zich vrijwillig inzetten voor VOW. Iedere week stonden de droogrekken bij de familie Van Boxtel in de woonkamer, wat heeft dat betekent in een gezin met kleine kinderen? Jaren heeft Jan zich heel actief beziggehouden bij de Veteranen als leider/vlagger. Er stroomde alleen maar oranje/wit door zijn aderen want andere kleuren kende hij niet, zeker niet van die vereniging uit Veghel, dat werd een haat liefde verhouding.  Voor de laatste keer hebben we Jan en Annie nog mogen verwelkomen op sportpark De Vonders bij het herdenken van ons 70-jarig bestaan op 28 mei 2017 bij de brunch en de wedstrijd van VOW en het RTL 7 Sterrenteam. Zijn laatste activiteit was nog geen maand geleden, een interview wat hij heeft gegeven aan Twan Gijsbers als voorbereiding op het 75 jarig bestaan van VOW in 2022.

 

Als VOW verliezen wij bij het heengaan van Jan een man van het eerste uuren betrokken lid.

 

Via deze weg willen wij namens het bestuur en alle leden van VOW de nabestaanden heel veel sterkte wensen bij het verwerken van dit verlies.

No items found.

Meest recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dankjewel, We hebben je inschrijving ontvangen!
Probeer het opnieuw.