Nieuwjaartoespraak

January 2, 2021

Beste VOW-ers,

 

Ik weet zeker dat ik kan zeggen dat 2020 een heel bewogen en bijzonder jaar was. Het jaartal 2020 had vele gezichten en we zullen dat jaartal nog lang herinneren. Herinneren door het persoonlijk leed en herinneren dat alle dingen die we zo gewoon vonden ineens niet meer zo gewoon zijn.

 

Op zaterdag of zondag lekker een leuke wedstrijd spelen was niet mogelijk, net zoals het voor de trouwe fan ook niet meer mogelijk was om een naar een wedstrijd te gaan kijken. Vanaf maart tot nu toe stond ons leven grotendeels in het teken van corona, zowel zakelijk als privé alsook op sportief gebied.

 

Na een volledige lockdown in het voorjaar, mochten we weer geleidelijk gaan trainen en in augustus konden ook de senioren weer beginnen en werden er weer wedstrijden gespeeld, zij het dat buiten het veld overal 1,5 meter afstand moest worden gehouden (en dat viel niet mee). Maar we konden weer voetballen! En er waren weer ouders, leden en supporters in de kantine.

 

Daarna waren die laatste ook niet meer welkom, niet meer op de sportparken en dus ook niet langs de lijn. Toen hebben we met livebeelden de wedstrijd van ons 1e team uitgezonden. Vele honderden mensen hebben deze wedstrijd via YouTube bekeken, maar hoe mooi en uniek dat dat ook was, de sfeer rondom het veld was weg. Maar ook na een paar wedstrijden zonder publiek werden vanaf woensdag 14 oktober alle competities weer stilgelegd. Trainen mocht nog, zij het met heel veel beperkingen.

 

De velden bleven in 2020 hoofdzakelijk leeg. En ook al blonken de reclameborden weer aan het begin van het seizoen, onze sponsoren hebben heel wat minder kijkende ogen op hun borden gekregen. En toch bleven zij ons trouw en zijn er maar weinig sponsoren gestopt met hun bijdrage en daar zijn wij, vooral in deze tijden waar er niet veel andere inkomsten zijn, heel erg blij mee. Hiervoor onze hartelijke dank.

 

Als bestuur hebben we in de loop van het jaar veel moeten communiceren over allerlei geboden en verboden. Hetgeen wat op maandag wel mocht, kon op woensdag beperkt en in het weekend werd het helemaal verboden.

 

In 2020 zijn ook trouwe VOW-ers ons ontvallen, oud-voorzitter Jan van Boxtel, Lenie v.d. Rijt, Joop en Mieke v.d. Cammen en Henk v.d. Ven. Ieder op hun wijze hebben ze bijgedragen aan het ondersteunen van de club. Wij hebben hen in ons hart gesloten.

 

De MudRun ging niet door, net als vele andere activiteiten zoals de toernooien, jeugdkampen, de vrijwilligers BBQ aan het begin van het seizoen en zoals nu de nieuwjaarsbrunch. Gelukkig wel onze laatste activiteit van dit jaar, de oliebollenkraam. Ook dit jaar weer een succes.

 

Ons sportpark ligt er verlaten bij. Maar zeker niet verwaarloosd. Bijna elke week wordt er door onze vrijwilligers gewerkt op het sportpark en aan de velden. Ook al werd er niet gevoetbald, de bladeren moesten toch van de velden. Vrijwilligerswerk wordt ook ontzettend gewaardeerd. Zo ook in 2020 kreeg een vrijwilliger van VOW, Mari v. Helvoort, een lintje van onze Koning, dat middels een bescheiden feestje werd gevierd.

 

Sportief gezien was de competitiestart een groot succes. Vrouwen 1 met de nieuwe trainer Rick Thewissen stonden zelfs ten tijde de gedwongen voetbalstop op de 1e plaats. En de heren 1 stonden ook het gehele nieuwe seizoen in de top 3.

 

Er werd een Jubileumcommissie opgericht voor het 75-jarig bestaan in 2022. En ook zij hebben nu ondervonden hoe stroef zaken lopen in de Coronacrisis maar ook daar is het programma bijna rond. De invulling wordt gemaakt, daar zijn de vele subcommissies volop mee bezig.

 

Voor veld 3 hebben we veldverlichting gekocht. En zijn alle velden voorzien van automatische sproei-installaties. Van Promotion hebben we een prachtig nieuw scorebord gekregen die het oude defecte scorebord langs het hoofdveld heeft vervangen.

 

Vele clubs in de regio zijn financieel zwaar getroffen maar VOW heeft het vorig seizoen ondanks alles positief kunnen afsluiten. Volgend jaar staat op de planning dat het trainingsveld en delen op veld 3 een goed drainagesysteem gaan krijgen. Dit zal door de gemeente uitgevoerd worden. Op de ALV die toch nog doorging, zij het in beperkte mate, is besloten dat we, in het kader van de toekomstbestendigheid gaan investeren in duurzaamheid. Dit betekent dat we in de toekomst veel minder uitgaven hebben aan gas en stroom en daardoor minder kwetsbaar zijn. Tevens kunnen we VOW betaalbaar en bereikbaar houden ook voor volgende Zijtaartse generatie. De club loopt geen financieel risico want de reserves worden niet aangetast. De financiële buffer kan voor een deel gebruikt worden voor eventuele toekomstige verbouwingen. Welke zaken in het kader van de verduurzaming aangeschaft worden, zal mede bepaald worden door onze bouw-/verduurzamingscommissie die in 2020 is opgericht.

 

Aan het einde van afgelopen jaar is besloten dat het contract van onze hoofdtrainer, Jordy van Boxtel van heren 1, na 6 jaar niet meer verlengd wordt. Absoluut niet door de resultaten en of voor de persoon maar na 6 jaar is het goed voor alle partijen om weer aan een nieuwe trainer te denken. Ook Jordy kon zich vinden in het besluit. En het is de afgelopen weken snel gegaan. We kregen 16 sollicitatiebrieven. Door deze enorme belangstelling kun je uit opmaken dat we een mooie club zijn. Trainers staan feitelijk in de rij om hier te mogen beginnen. En zoals jullie inmiddels weten is Patrick Cissen aangesteld als nieuwe trainer van VOW. Een kort filmpje met zijn introductie staat inmiddels op social media.

 

Maar hoe nu verder met de komende seizoenshelft? Zullen de coronacijfers eindelijk naar acceptabele aantallen zakken? En in combinatie met de nu beschikbaar gekomen vaccins, kunnen we dan binnen een aantal maanden alweer volop gaan trainen en wedstrijden spelen? Mogen ouders en supporters dan weer langs het veld staan en in de kantine mogen komen?  Allemaal wensen die wij als bestuur hebben maar dat zal dan pas medio maart zijn en dan zijn we precies een heel jaar met dit virus bezig geweest in plaats van gewoon te voetballen.

 

In dit jaar hebben we allemaal ons best gedaan, de vrijwilligers om ons sportpark netjes te houden, de vele commissies, trainers/leiders om met de beperkingen een leuke training op te zetten, scheidsrechters, de wasploeg, sponsoren. Kortom iedereen die zijn bijdragen heeft geleverd aan VOW.

 

Wij willen jullie bedanken voor jullie loyaliteit en inzet om VOW door deze crisis heen te loodsen en bovenal wensen wij jullie nog een goed en vooral gezond 2021 toe. Blijf goed voor elkaar zorgen. En we hopen jullie allemaal weer snel op ons sportpark te mogen begroeten. 

 

Met sportieve groeten,

Bestuur VOW

No items found.

Meest recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dankjewel, We hebben je inschrijving ontvangen!
Probeer het opnieuw.