Handhaving in de 4e klasse is een feit!

May 13, 2024

FC de Rakt 1 – VOW 1: 2 – 5 ( 2 - 3 )

De belangen zijn groot in de middenmoot van de vierde klasse I, door een versterkte degradatie gaan de onderste twee direct degraderen maar ook de nummers 9 en 10 moeten nog nacompetitie spelen voor behoud in deze klasse. Voor dit duel staat VOW nog op een veilige 8e plek maar de 4 daaronder kunnen nog voorbijkomen, zeker nu ze onderling elkaar nog treffen. Dus de strijd om te winnen of minimaal 1 punt moet worden aangegaan.

VOW start de wedstrijd sterk. Na 6 minuten valt de 0-1 voor VOW. Een mooie lange bal van Guus van de Crommert over links naar Teun Vlassak. Een afgemeten voorzet volgt op Timo van Beek die de bal binnenkopt. FC de Rakt komt snel op gelijke hoogte door over de rechterkant Mans Verwaaijen aan te spelen die vervolgens naar binnen snijdt en de gelijkmaker binnen schiet 1-1. De verdediging had hier adequater moeten ingrijpen. Daarna is de wedstrijd wel in evenwicht maar zijn de betere kansen voor FC de Rakt.

In de 32 min. valt de 1-2 door Teun Vlassak die bal ontvangt na een mooie pass van Stef van Berlo. De scheidsrechter gaat niet mee in het vlagsignaal van buitenspel. Ook nu trekt FC de Rakt snel de stand weer gelijk door Wout Vesters 2-2. Wederom wordt niet adequaat ingegrepen. De Rakt krijgt nog een paar goede kansen maar door goed keeperswerk van Niek van Zutphen voorkomt hij een achterstand. In de 44e minuut komt VOW op een 2-3 voorsprong. Stef van Berlo soleert door de verdediging van FC de Rakt en schuift de bal koelbloedig en overtuigend langs de keeper.

In de 2e helft wacht VOW af. Je ziet de FC de Rakt het wel proberen, maar zo makkelijk als het voor rust om tot kansen te komen lukt niet mede door het gedisciplineerd en met een hele goede instelling verdedigen van VOW. VOW leunt achterover en probeert te counteren. Al in de 52e minuut lukt dit en de vrije trap na het neerhalen van Teun Vlassak, die VOW krijgt buiten de 16 krijgen wordt door Stef van Berlo direct binnengeschoten 2-4. In de 70e minuut wordt het uit een counter 2-5 door Pim van Riel die in de 16 meter vrijgespeeld wordt door Stef van Berlo.

De eerste tekenen van vermoeidheid bij verschillende spelers beginnen te komen en deze worden door krampverschijnselen gewisseld voor verse spelers. FC de Rakt krijgt nog wel een aantal goede kansen maar opnieuw door goed keeperswerk van Niek van Zutphen vallen er geen doelpunten.

Door deze overwinning is handhaving een feit.

Een TOP prestatie van deze leergierige groep. Van afwachtend voetbal naar op balbezit voetballen is een enorme 1e stap. De groep heeft mooie stappen gezet en de ontwikkeling kan het volgende seizoen verder worden doorgezet.