Geslaagd Jeugdkamp O15 & O13

May 18, 2022

Eindelijk, na twee jaar was het jeugdkamp voor de O15 en O13 weer helemaal terug!


Met 20 kinderen en ongeveer 10 leiders begonnen we woensdagochtend 4 mei bij VOW. Na het bekend maken van de groepjes, en het altijd zware afscheid nemen van de ouders, vertrokken de groepjes één voor één naar de kamplocatie in Bakel. Daar wachtte het schitterend weer ons op voor een middag met verschillende waterspellen. Toen het avond werd hebben we een aantal spellen in de bossen gedaan, zoals ‘zoek je leider’ en ‘de witte diamant’. Na de bosspellen was het tijd om te gaan slapen. Maar ja, je weet hoe dat gaat de eerste nacht…


Donderdag zijn we begonnen met een voetbal- en voetslagbaltoernooi waarna er een fanatieke voetbalwedstrijd plaatsvond tussen de leiders en de jeugd. (Na een spannend begin wonnen de leiders uiteindelijk met 4-2!). ’s-Middags werden de groepjes onderworpen aan een zware survival tocht, waar de navigatie skills van de kinderen flink getest werden. In de avond hebben we de knappe koppen uitgedaagd met een quiz en na de reflectortocht ontstond er een spontane karaoke avond.


Op vrijdag mochten de groepjes hun ontbijt zelf zoeken aan de hand van een kaart en vervolgens hebben we heel de ochtend levend kwartet gespeeld. Na een buffet lunch vertrokken we naar het centrum van Bakel, waar de groepjes een Crazy88 hebben gedaan. ’s-Avonds hadden we een prachtige bonte avond, waarbij alle groepen optraden met een toneelstuk. De laatste avond werd afgesloten met een gezellig kampvuur, waar wederom de karaoke set tevoorschijn werd gehaald.


De laatste dag begon met een zware captainrace, waarbij de kinderen hun leider ondersteunde bij de proeven. Toen was het tijd om op te gaan ruimen, en hoewel de meeste daar geen zin in hadden was het toch echt nodig #wateenbende. Terug bij VOW werd er met het buikschuiven volop gestreden om nog te klimmen in de ranglijst. Na de friet en snacks in de kantine werd Duitsland gekroond tot winnaar van het jeugdkamp.


Wij hebben ontzettend genoten van jullie inzet en enthousiasme! We hopen jullie volgend jaar allemaal terug te zien, ook de rest die dit jaar nog niet mee waren.

Tot volgend jaar!


Groetjes de algehele leiding,

Bart van den Oever

Willem Kanters

Jorg Gibbels

Milan van Zutphen

De foto's van het kamp zijn te vinden via deze link: https://drive.google.com/drive/folders/18eRs__T1DFGLO28BifUQB3_2ILariAMv?usp=sharing

No items found.