Corona maatregelen

August 23, 2020

[UPDATE 26-6-2021]

Na de aangekondigde versoepelingen per 26 juni 2021 zijn dit de meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal:

 • Trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mogen volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.
 • Publiek: het is toegestaan publiek toe te laten op de accommodatie. Er geldt geen maximumaantal personen, uitgangspunt is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt. Publiek mag dus ook langs het veld staan.
 • Horeca/ kantine: horeca, en dus ook sportkantines, mogen tot middernacht open. Er geldt geen maximumaantal personen, uitgangspunt is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt. Reserveren is niet nodig, triage (gezondheidscheck) en placering blijven wel van kracht.

[UPDATE 5-6-2021]

Tijdens de persconferentie van 28 mei was er veel aandacht voor sport. En dat is goed nieuws! Vanaf zaterdag 5 juni 2021 gelden namelijk weer een aantal nieuwe versoepelingen. Zo zijn groepstrainingen weer toegestaan en hoeven sporters geen 1,5 meter afstand meer te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening. Daarnaast mogen de kleedkamers, douches en sportkantines weer open.

Ook mag jeugd tot en met 17 jaar weer wedstrijden spelen tegen andere clubs. Volwassenen mogen alleen oefenwedstrijden spelen tegen clubgenoten, dit geldt zowel binnen als buiten.

[UPDATE 19-5-2021]

Na de aangekondigde versoepelingen per 19 mei 2021 zijn dit de meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal:

 • Spelers vanaf 27 jaar mogen trainen in groepen van 30 personen en met onderling 1,5 meter afstand.
 • Voor jeugd en jongvolwassenen t/m 26 jaar geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
 • De terrassen op sportlocaties mogen open tussen 06.00 en 20.00 uur. Hierbij geldt: maximaal vijftig personen per terras en maximaal twee personen aan tafel op anderhalve meter afstand, tenzij het om mensen uit hetzelfde huishouden gaat.
 • Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.
 • Alle kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
 • een publiek toegestaan op de sportaccommodatie.

[UPDATE 16-3-2021]

Vanaf dinsdag 16 maart 2021 gelden een aantal nieuwe versoepelingen voor de sport:

 • Senioren vanaf 27 jaar trainen met maximaal 4 mensen. Voorwaarde is om 1,5 meter afstand te houden;
 • Senioren t/m 26 jaar is trainen/voetballen in teamverband, zonder 1,5 meter afstand, al toegestaan.

[UPDATE 1-3-2021]

Het kabinet heeft vorige week aangekondigd dat er een versoepeling komt omtrent sport. Vanaf 3 maart is het toegestaan dat spelers tot 27 jaar samen buiten mogen sporten, zonder 1,5 meter afstand.

 

De belangrijkste wijzigingen omtrent het coronabeleid bij VOW:

 • Vanaf 3 maart geldt dat spelers tot 27 jaar weer mogen trainen. Voor de senioren betekent dit dat de trainingen hervat kunnen worden;
 • Spelers boven de 27 jaar mogen alleen trainen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand;
 • In verband met de avondklok dienen alle trainingen te eindigen voor 20.30 uur, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om op tijd thuis te zijn voor de avondklok;
 • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging;
 • De kantine en kleedkamers blijven nog steeds gesloten;
 • Er is geen publiek toegestaan op het sportpark.

 

Wij vragen iedereen om zo kort mogelijk voor de training aanwezig te zijn en na de training het sportpark zo snel mogelijk te verlaten. Vooren na de training geldt de 1,5 meter afstandsregel.

 

Daarnaast blijft de regel dat als je klachten hebt of iemand uit jouw huishouden positief getest is, je helaas niet welkom bent op het sportpark.

 

KNVB REGIO CUP

De KNVB wil voor de amateurverenigingen kleinschalige regionale competities organiseren voor het vervolg van het huidige seizoen: de KNVB Regio Cup. De startdatum en duur van de KNVB Regio Cup zijn uiteraard afhankelijk van de coronamaatregelen. Meer informatie hierover vind je op de website van de KNVB: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/62473/knvb-wil-seizoen-afsluiten-met-knvb-regio-cup

 

VOLGEND SEIZOEN

Er zal geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen2020/’21.

[UPDATE 14-12-2020]

Op maandag 14 december 2020 is er aangekondigd dat Nederland van 15 december tot 19 januari in een lockdown gaat. Dit om het aantal contacten tot een minimum te

beperken. Dit heeft ook consequenties voor VOW.

Vanaf 15 december gelden onder andere de volgende maatregelen voor de sport:

- buiten mag maximaal met twee volwassen personen gesport worden, zolang er minimaal 1,5 meter afstand in acht wordt genomen;

- kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen (oefen)wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel;

- in een binnenruimte sporten is niet toegestaan. Zwembaden, binnensporthallen en andere sportcentra moeten dus dicht. Groepslessen buiten zijn niet toegestaan.

[UPDATE 24-11-2020]:

Na weken stil te hebben gelegen, zijn de trainingen voor onze 18+ leden weer begonnen. Vorige dinsdag is bekend geworden dat er weer in groepjes van 4 op 1,5 meter gesport mag worden. Zowel het bestuur als onze trainers grijpen deze mogelijkheid met beide handen aan. Zeker ook omdat de KNVB vooralsnog half januari de competities weer op wil gaan pakken. Enkele belangrijke regels waar we ons aan gaan houden:

- het trainen is in groepjes van 4, de samenstelling van de groepjes is de gehele training dezelfde.

- voor het betreden van het sportpark vullen we de gezondheidscheck in.

- we houden, ook bij aankomst en vertrek, voldoende afstand en blijven thuis bij klachten.

- de kleedlokalen zijn dicht en we komen dus omgekleed naar de club.

- na de training gaan we direct naar huis.

- we vermijden dat we samenkomen in grotere groepen dan 4 personen.


We juichen het enorm toe dat we ook onze senioren weer op ons sportpark kunnen uitnodigen. Belangrijk is wel dat we ons allemaal aan bovenstaande regels houden. Alleen op deze manier kunnen we verantwoord sporten in deze lastige tijd.


--------------------------------

[UPDATE 5-11-2020]:

Beste leden en ouders/verzorgers van leden,

Via dit bericht willen wij als bestuur u op de hoogte stellen wat de nieuwe maatregelen voor onze vereniging betekenen:

 • Alle competities blijven stilgelegd;
 • Trainingen voor de senioren en 18 jaar en ouder vinden nog steeds geen doorgang;
 • De trainingen voor jeugd tot en met 17 jaar mag wel doorgaan;
 • De kantine, kleedkamers en douches blijven tot nader order gesloten;
 • Voorheen mocht je samenscholen met maximaal vier personen, dit is gewijzigd na de laatste persconferentie naar maximaal twee personen met de 1,5 meterregel in achtneming.

--------------------------------

[UPDATE 15-10-2020]:

Beste leden en ouders/verzorgers van leden,

Via dit bericht willen wij als bestuur u op de hoogte stellen wat de nieuwe maatregelen betekenen inhouden voor de komende vier weken:

 • Alle competities zijn stilgelegd
 • Trainingen voor de senioren en 18 jaar en ouder vinden geen doorgang
 • De kantine, kleedkamers en douches blijven voorlopig gesloten

De trainingen voor jeugd tot en met 17 jaar gaat wel door.

De activiteitencommissie is aan het kijken of de herfstactiviteit op een andere manier kan plaats vinden. Heeft uw zoon of dochter zich hiervoor aangemeld, dan ontvangt u hier bericht over van deze commissie.

--------------------------------

[UPDATE 29-9-2020]:

Beste leden,

 

Vanaf dinsdag 29 september gelden er weer nieuwe maatregelen vanuit de overheid Coronavirus tegen te gaan. Dit betekent voor onze vereniging dat vanaf 29september voor een periode van drie weken geen publiek meer welkom is bij alle wedstrijden. Er geldt dus dat tijdens trainingen èn wedstrijden alleen spelers, leiders, scheidsrechters én de noodzakelijke vrijwilligers welkom zijn op onze club. De enige uitzondering geldt voor ouders van jeugdspelers die moeten rijden naar een uitwedstrijd. In dit geval gelden de rijdende ouders als begeleiders en mogen zij blijven kijken naar de wedstrijd.

 

Naast het verbod op toeschouwers gaat ook de kantine in deze periode dicht.  

 

Het is niet meer mogelijk om te douchen na de trainingen. Kleedlokalen worden nog wel beschikbaar gesteld om jas en tas neer te leggen. 

 

Op wedstrijddagen proberen we zoveel mogelijk teams de beschikbaarheid te geven over voldoende kleedlokalen. Hierbij krijgen gasten voorrang. Wanneer het voor thuisspelende teams niet mogelijk is te douchen na de wedstrijd wordt dit kenbaar gemaakt aan de leiders van het team. Dit zal incidenteel voorkomen gezien het programma van de komende weken.

 

Voor elke training en wedstrijd vindteen gezondheidscheck plaats. 

 

Concreet betekenen de nieuwe maatregelen dat er nog steeds gevoetbald kan en mag worden. Voor de sportbeoefening blijvende regels die sinds 1 juli gelden van kracht: binnen- en buitensporten kunnenactief kunnen worden beoefend, inclusief het organiseren van competities. Senioren hoeven net als de jeugd onderling tijdens het sporten geen anderhalve meter afstand te houden.

 

Het blijft daarbij belangrijk dat ervoor en na het sporten door iedereen ouder dan 18 jaar anderhalve meter afstand wordt gehouden en dat de hygiënevoorschriften van het RIVM worden nageleefd. Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest. Voor meer informatie: https://www.voetbal.nl/nieuws/1481/coronavragen?

 

We roepen iedereen op om zich te houden aan de nieuwe maatregelen.

No items found.