VOW is vanaf 1 augustus 2019 op weg naar rookvrij

VOW is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf 1 augustus de stap naar een rookvrij sportterrein.

Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt VOW iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Vanaf 1 augustus 2019 zijn wij rookvrij op zaterdagen tot 15.00 uur (vanaf dan wordt er ook pas alcohol geschonken), op trainingsavonden tijdens jeugdtrainingen en tijdens andere jeugdactiviteiten. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en rondom de kleedlokalen zijn rookvrij.

Lees meer op www.rookvrijegeneratie.nl/sport. Voor vragen kunt u terecht bij Marcel Zoete, voorzitter@vow.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published.